Global Infrastructure Partners

The client initially commissioned a single large work, later transformed into two compositions to hang either side of the main reception desk due to a refurbishment of the space. This required careful colour matching and re-configuring to produce two complementary glass works. Geometric interlocking is seen to full effect with the final palette, casting shadows of acute and obtuse angles across the wall behind with frontal lighting.

 

Cushing creates non-static wall hangings using multiple handcrafted, kiln-formed, glass components that are suspended into complex, geometric compositions. Each artwork is developed considering its relationship with the available light in the space: an important element in the works ability to transform itself through reflection and refraction, responding to changing light over time. The interplay of light on the suspended glass pieces enhances both a naturally occurring, gentle kinetic movement and the ethereal presence of the work

Commissioned glasswork by Amy Cushing

Two artworks at W2000mm x H1300mm

Photography © Philip Vile

Photography © Philip Vile

Photography © Philip Vile

Photography © Philip Vile